Петя Кокудева

Изобретенията на мечока Дърабъра

2023
изд. Мармот
80 страници
130 x 197, мека корица
6+
ISBN 978-619-7241-54-9


„Изобретенията на мечока Дърабъра“ (2023) е историята на малката Бети, която мечтае да бъде изобретател. Един ден тя попада в огромен чорап – работилницата на мечок, създател на чудати изобретения: обувки за срамежливци, разтегателна събота, буркан за татковци, които нямат време да мечтаят… В свят, погълнат от модерни технологии, това е история за едни други, невидими открития. Вместо от екран и чип, те са направени от сърдечност, грижа и разбиране. Смешна и деликатна книга за общуването с другите и със себе си в мечешкия му, пардон, в най-човешкия му смисъл. Книгата е част от поредица за неуверени читатели Клуб „Търсачи на истории“.

Петя Кокудева

Петя Кокудева

Петя Кокудева (1982) е детска писателка и страстен пътешественик. Завършила е журналистика и има магистратура по творческо писане. Носител е на няколко национални награди за най-добра детска книга. Някои нейни текстове са превърнати в песни, други са включени в учебници за началните класове. Автор е и на образователни книги: серия весели учебни помагала, сборник с истории на деца бежанци, книга за уважението към храната и как да не я разхищаваме. 

Нейни детски книги са преведени на немски, унгарски, хърватски, а скоро и на румънски език. Често се среща с деца в България и в чужбина: Германия, Люксембург, Украйна, Малта. Автор е и на книга за възрастни с истории от пътешествия по света.