Мила Янева-Табакова

Първите пет

2022
изд. One book bookstore
114 страници
214 x 155, мека корица
ISBN 978-619-186-323-5


„Първите ПЕТ“ е третата авторска книга на Мила. Историята в картини с малко текст, написан като с молив и на ръка, допълва това, за което Мила говори. А то е нещо много специално – първите пет години на Мила като майка и нейното преживяване с дъщеря ѝ Лете.

Книгата е част от изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“
Мила Янева-Табакова

Мила Янева-Табакова

Мила Янева-Табакова живее и работи в София. Илюстраторка и графична дизайнерка. Съосновател на платформа за независими издания ТИ-РЕ. Художественото ѝ образование е свързано с илюстрацията, печатната графика и комикса и минава през Национална художествена академия в София и LUCA SchoolofArts, Брюксел. Работи върху докторската си дисертация, посветена на алтернативния комикс. Участва в биеналета и фестивали на илюстрацията в Братислава, Рига, Антверпен, Прага и Болоня.

Илюстрира и оформя книги на Валери Петров, Рада Москова, Доуди Смит, Мери Шели, Оскар Уайлд. Издавадве графични новели без думи – „На път“, 2020, и „Първите пет“, 2023. Предстои да излезе поредната книга с нейни илюстрации „Чай от Парагвай“по стихове за деца на Зоя Василева.