Мартин Станев

Планетата в буркан

2022
изд. Ориндж букс
32 страници
230 x 270, твърда корица
ISBN 978-619-171-127-7


Когато две деца отиват на гости на баба си, те я възприемат като обикновена и неособено забавна. Но след като тя изчезва, а диви животни започват да се появяват из къщата, децата осъзнават, че баба им има тайна и най-вероятно не е толкова скучна, колкото си мислят...

Приказна история за чудесата на планетата и семейството, която ни учи, че най-голямото приключение в живота е да пазим именно тях.

Първият издател на книгата е Flying Eye Books, 2021

Книгата е част от изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“
Мартин Станев

Мартин Станев

Мартин Станев живее и работи във Великобритания. Той е художник и автор на детски книги. Роден в България, но се премества в Англия, където завършва илюстрация във FalmouthUniversity през 2019 г. Неговата дебютна книга „Планета в буркан“ е избрана за най-добра детска книга от „Гардиън“ и е преведена на десет езика. Художникът смесва различни традиционни техники върху хартия, но рисува и с дигитални инструменти. Той търси вдъхновение от класическидетски книги, винтиджпредмети от различни исторически периоди, от природата и детската носталгия. Живее в LakeDistrict, Северна Англия, където пейзажът му връща спомените от детството.