Цвета Брестничка

Раче Юначе

2023
изд. Фют
24 страници
242 х 265, мека корица
3+
ISBN 978-619-199-965-1


Спокойният живот на кроткото семейство риби балони приключва, когато в дома им се появява малкото раче. Ще намерят ли общ език неудържимият палавник и почитателите на реда? Ще се научат ли да живеят заедно? И кой ще спаси семейството от страшните акулови зъби? Една вълнуваща история в рими за порастването и за силата на обичта.

Цвета Брестничка

Цвета Брестничка

Цвета Брестничка е сред най-популярните и обичани съвременни детски писатели. С нейните приказки в рима от поредицата „Във Вълшебната гора“ са израснали поколения деца, а историите от „Небивалици с буквите от А до Я“ вдъхновяват младите читатели да откриват красотата на родния език. Тя умее със страст и обич да разказва бивали и небивали истории, вдъхновени от преживяванията ѝ с 4-те ѝ деца, растящите ѝ внуци и обиколките по света с раница на гръб.

Цвета не е безразлична към положението на децата у нас – повече от 15 години тя работи активно в Асоциация „Родители“. Две години последователно е програмен директор на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, инициатор е на инициативата „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга“, която три години подред дава възможност на хиляди дарители да изпратят книги на деца в неравностойно положение в цялата страна.