Доника Ризова

Дракончето Ринти и войната на ордените

2023
изд. Мармот
168 страници
230 x 160, мека корица
8+
ISBN 978-619-7241-52-5


Великденската ваканция на Грег неочаквано се превръща в мисия за спасяване на драконовите яйца далеч, на другия край на света. Рицарите от Ордена на кралете и Ордена на драконите се впускат в луда надпревара за надмощие, а войната помежду им навлиза в решителна фаза.

На прага на безгрижното лято на двамата приятели, Ринти и Грег, ще се наложи да решават сложни загадки, да взимат трудни решения и да калят приятелството си в битки и приключения.

В тази трета книга от историята за приятелството между момче и дракон ще срещнете нови герои, реални личности от телевизионните новини, които летят насън, а наяве не отделят поглед от звездите.

Или пък не?

Доника Ризова

Доника Ризова

Доника Ризова (1975) е писател, журналист, комуникационен експерт и активен травъл блогър.  Завършила е „Връзки с обществеността“ и е носител на редица награди, между които „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти, „Свети Влас“ за телевизионна журналистика, както и номинация „Жена на годината“.  Тя активно подкрепя благотворителни и образователни каузи, свързани с деца в риск, със специални образователни потребности и насърчаване на четенето. Чест гост е в телевизионни формати, които дискутират важните за обществото теми.

Дебютира като детски писател с фентъзи поредицата  от три части за дракончето Ринти. Автор е и на детски книги и като част от проект в подкрепа на изчезващите видове, а отскоро пише и за възрастни. Доника пътува и се среща с деца на различни възрасти в цялата страна и така разпалва любовта към книгите у малките читатели.