Таня Петкова

Упупа Утъркули в света на изобилието

2023
изд. Ясна книга
52 страници
234 х 233, твърда корица
5+
ISBN 978-619-92003-6-0


Признайте си, че често се случва да ровите дълго в шкафчето с кухненски аксесоари, докато намерите точния прибор. Белачки, отварачки, щипки и лъжички, различни поразмер и предназначение… толкова са много!  Кой би се справил с цялото това изобилие? Дори домашните духчета като героя в тази история изпитват куп трудности с разтребването вкъщи.

Тази книга ще ви покаже как вещите, които сме забравили в ъгъла на витрината или скрина, могат да бъдат в полза на някого в нужда. Как даряването всъщност е сериозна работа и е добре да следваме някои прости, но важни правила.

Таня Петкова

Таня Петкова

Таня Петкова живее във Варна със семейството си. Завършва Приложна лингвистика във Великотърновски университет и по професия е преводач. Създател е на издателство „Ясна книга“, под чиято шапка излизат двете ѝ авторски книги „Виждам те“ и „Истории от космоса“. „Упупа Утъркули“ е нейната трета книга, която ще ви запознае с педантичния и привидно незабележим Упупа Утъркули — домашното духче, което промени ежедневието на едно семейство и ги научи да даряват  внимателно и с уважение към другите.