Мая Дългъчева

Коледунка

2023
изд. Жанет 45
32 страници
246 х 258, твърди корици
4+
ISBN 9786191868599


Това със сигурност е най-слънчевата коледна приказка!  В нея има пъртини и северен вятър, но също мандарини, папагали, лиани. Едно малко момче поема към своята мечта със своя приятел – снежния човек. По пътя си двамата заедно преодоляват редица препятствия и опасности, за да стигнат накрая чак до Африка.  Една история за мечтите, саможертвата, обичта, приятелството – даровете на сърцето. Нима те не са истинските коледни подаръци?

Мая Дългъчева

Мая Дългъчева

Мая Дългъчева (р. 1967 г.) е българска писателка, позната най-вече като авторка на книги за деца. Нейни произведения са преведени на английски, руски, немски, френски, испански, сръбски език и присъстват в редица поетични антологии в България и в чужбина, както и в учебници, сборници и помагала за предучилищна и начална възраст.

Носителка е на множество награди, сред които отличието „Златен век“ на Министерството на културата (2006), наградата на Съюза на българските писатели за детска литература (2009), Националната награда за детска литература „Константин Константинов“ в категория „Автор“ (2009), Националната награда за детска литература „Петя Караколева“ с книгата си „Приказки от Оная гора“ (2013) и наградата „Христо Г. Данов“ в категорията „Издание за деца“ (2022).

Още книги написани Мая Дългъчева